2011. augusztus 23., kedd

Százasok

Két és fél héttel a 100km-es OB után röviden összefoglalom, milyen százas váltókban indultam eddig. Most ehhez volt kedvem, meg hátha valakit érdekel... ;-)

2002 - Zalaegerszeg Alsóerdö
Két középiskolás és egy általános iskolás osztálytársamat szerveztem be és (emlékeim szerint) fantasztikus 6:47 -es idövel, tehát 4:04 min/km-es átlaggal lettünk másodikak. Az egészben az a vicc, hogy a 4 fös váltóból csak egy valaki készült hosszútávfutással a versenyre, és az nem én voltam - én sprinteltem, kerékpároztam, kondiztam és kosaraztam. 18 évesen még más világ volt. A dobogó legfelsö fokára amúgy vmi őrült tájfutók kerültek (talán Sólyom is), akik nem tartották be azt a szabályt, hogy óránként kell váltani. Kaptak jó sok perc büntetést, mégis elöttünk végeztek.

Csapatom tagjai: Vörös Péter(84), Lestyán Gyula(83), Novák Péter(84), Gróf Olivér(83)
Idöeredmény: 6:47 (emlékeim szerint)

2006 - Zalaegerszeg Számviteli Föiskola
A két 84-es tagot két másik 84-es barátra cserélve újra dobogóra kerültünk. Itt még annyi érdekesség volt, hogy nem adtuk meg csapatnevet, így a rendezök találtak ki nekünk egyet: Grof. O és csapata :-) Egyébként a "nyolcas" pályán általában 5 körönként váltottunk.

Eredmények itt.
Samuel fotógyüjteménye ill. beszámolója.

Csapatom tagjai: Ferecskó Frigyes(84), Lestyán Gyula(83), Samuel Petersen(84), Gróf Olivér(83)
Idöeredmény: 7:03:22

2007 - Bécs Prater
Nagyon vegyes csapat, nagyon közepes eredmény, mégis dobogó a mezöny miatt.
Eredmények itt.

Csapatom tagjai: Sepp Riedl(47), Samuel Petersen(84), Karoline Jäger(77), Gróf Olivér(83)
Idöeredmény: 8:34:53

2011 - Zalaegerszeg Számviteli Föiskola
Saját rendezésü verseny, a csapat neve is "ZASZ SEgítök" volt. Aznap reggel érkeztem Zalaegerszegre és egész nap pörögtem. A felkészülésem sem volt vmi példaértékü, így most itt egy elég gyenge láncszem voltam. Viszont nagyjából azt teljesítettem, amire számítottam, a többiek meg tényleg nagyon szépen futottak. Szerencsére egyik csapattagnak sem ment vérre a dolog. Ennek a váltónak nem én voltam a "csapatkapitánya", hanem a legerösebb futónk, Korpics Attila.

Csapatom tagjai: Korpics Attila(77), Keszei András(69), Gadányi Bálint(90), Gróf Olivér(83)
Idöeredmény: 7:26:28


3 megjegyzés:

Sólyom írta...

Biztos, hogy benne voltam 2002-ben a győztes váltóban. De én úgy emlékszem, hogy vita volt, hogy mikor kell váltani. Még az is szóba került, hogy 25 km-ként. Végül a rendezők megengedték a körönkénti váltást, ami kb 2 km lehetett. Arra biztosan emlékszem, hogy nem kaptunk időbüntetést.

Olivér írta...

Szerintem 2,5 km volt egy kör, mert a mi csapatunkból mindenki egy 15km-rel kezdte. Azt hittem, hogy volt szó vmi idöbüntetésröl, de mint utaltam rá, elég nagy volt az elönyötök. Legalábbis így emlékszem. :-)

Névtelen írta...

Sziasztok!

2,5 km volt egy kör a 2002-ben az Alsóerdőn, arra tisztán emlékszem. És nekünk valóban azt mondták, hogy óránként kell váltani. Abban azonban biztos vagyok, hogy ez az eredményekre nem volt semmilyen hatással. Az a csapat nyert, amelyik gyorsabb volt.
Nekem ez annak idején nagy élmény volt ez az egész 100 km-es verseny, annak ellenére, hogy utána olyan durva izomláz gyötört, hogy kb 4 napig nemigen tudtam segítség nélkül leülni a wc-re...:)

Üdv,
Lestyán Gyula