2011. október 20., csütörtök

Hibbant elmével írni a sportról

Miután egyesületünk két kíváló futója (és egyben legszorgalmasabb írói) egy-egy saját blog mellett döntöttek, muszáj lesz az egyesület többi tagjának aktívabbá válnia, hogy életben maradjon a blog.
Nekem sajnos a futásra is alig van idöm, így csak ritkán tudok hosszabb bejegyzéssel jelentkezni. Most is csak egy érdekes szövegrészletet szeretnék itt megosztani. A szerzö Moammer Kadhafi. Nem tudnék az életéröl regényt írni, hiszen nem nagyon kutattam ebben az irányban, de valószínüleg nem téved a Mandiner, ha hibbant elméjünek, diktátornak nevezi. Viszont érdekes, amit a Zöld Könyvében a sportról ír:

A sport

Sportolni mindenkinek kell, s nem szabad hagyni, hogy bárki is a nép helyett tegye ezt. Ostoba dolog lenne, ha a tömegek azért mennének imahelyre, hogy csak bámulják, amint más vagy mások imádkoznak, ők pedig nem vesznek benne részt. Ugyanígy ostoba dolog, hogy a tömegek azért menjenek a sportpályákra, hogy egy vagy több játékost bámuljanak, miközben ők nem vesznek részt a játékban. A sport olyan, mint az ima, az evés, a fűtés vagy a szellőztetés. Ostobaság lenne, ha tömegek azért mennének egy étterembe, hogy azt bámulják, amint egy vagy több ember eszik. Az is ostobaság lenne, ha hagynák, hogy egy vagy több ember élvezné helyettük a fűtés vagy szellőztetés örömét.”
forrás: http://mandiner.blog.hu/2011/02/22/muammar_al_kaddafi_a_zold_konyv

Szerintem néha megtekinthetünk egy-egy sporteseményt, ez nem bün, de ne feledkezzünk mi magunk nagyon aktívak lenni! Hajrá!

Nincsenek megjegyzések: