2012. június 17., vasárnap

Sri Chinmoy félmaraton, Szombathely 2012-06-17


Ez volt az a verseny, amit rendezhettek volna akár 35, akár 0 fokban is, se lassabb, se gyorsabb nem lettem volna, mert a lábaim egyszerűen nem engedték.

Akadt két nap a héten, ami nehezen nevezhető versenyhét-kompatibilisnek: csütörtökön két óra tenisz+két óra dombos futás a szilveszteri maraton útvonalán, szombat délután pedig egy óra, eredetileg nem tervezett tenisz a melegben és még egy kis futás is közvetlenül utána.

Most hogy ezek miatt, vagy más okból kifolyólag, azt nem tudom, mindenesetre fáradt lábakkal érkeztem a reggel nyolc órai rajthoz. A bemelegítés abban merült ki, hogy elfutottam a bokrok közé nagydolgomat végezni, ám már akkor éreztem, hogy nem a mai lesz életem futása.

Lényegében végig 50-200 méterre haladtam a harmadik helyezett mögött, miközben a keringésem alig terhelődött (a maratoni pulzusom alatt futottam végig, pedig tűzött már rendesen a nap reggel is, 23 fok volt árnyékban), míg a lábaim egyáltalán nem vittek. A meleg annyira nem zavart, hogy valami jót is mondjak. Végül, nem nagy meglepetésre, pontosan negyedik lettem.

A táv, mint már megszokhattuk itt, jócskán el lett mérve.

5 km-enkénti adatok (tempó és pulzus):

4’00”/157

3’58”/162

3’58”/163

4’03”/161

Total: 20.37km és 150m szint, 1h21m14s 3’59”/161

Abszolút 4., korcsoport 2.A jövő szombaton esedékes kámoni maratont még meggondolom, hosszú futásnak tökéletes lenne, de azért fizetni jópár ezer forintot utazással együtt már egy nagy biznisz, főleg ha addig is marad a kánikula.

1 megjegyzés:

Rudi írta...

Nem lehet hogy baj van az egy órán belüli hőálló megállóképességeddel? :-)
Viccet félre gratulálok, főleg, ha a teniszt csak most kezdted, gondolom, mert erről még nem beszéltél hogy művelnéd.