2011. április 17., vasárnap

Sárvári 12 órás váltó 2011-04-16

Mivel Roli már megelőzött (legalábbis blogírásban) ezért nem is annyira a számok mentén közelíteném meg a versenyünket, hanem inkább saját és csapattársaim gondolatmenete, örömei-bánatai vonatkozásában.

A váltó sorrendjét már jópár hete tudtuk, hisz Sólyom önkényes helyfoglalása után már gyorsan leosztódtak a további szerepek:-) Én, Sólyom, Bálint, Roland – így álltunk fel végül. A helyezés ugye mindig nagyban függ a többi csapat erejétől, így meghatároztunk inkább egy kilométer célt (180), ami kellő kihívást jelent, de nem is egy elérhetetlen magasság. Ugyan Rudi figyelmeztetett előzetesen, hogy egy váci csapat 190-et is futott már, ennek tudata semmit nem változtatott azon a helyzeten, hogy mi ilyet nem tudunk.

Kifogástalan futóidő, gyenge szél, példátlan mértékű ZASZ-os jelenlét (4 csapat, két 12 és egy 24 órás induló): ennyi azt hiszem elég is a körülményekről. Ha még azt is hozzávesszük, hogy több számban is jó esélyekkel indultunk, egy tökéletes sportnap is kerekedhetett az egészből.

Kerekedett is! Ami minket illet, az első három etapban 8-8 körrel kezdtünk, hogy aztán belátásunk szerint változtassunk majd a taktikán. Az első futásom után nehezen tudtam volna elképzelni, hogy képes leszek a következő majd’ fél napban is hasonló szinten teljesíteni, még úgy is, hogy valamennyire eleve tartalékolnom kellett. A többiek is hozzám hasonlóan kezdtek és ekkor még Sólyom sem panaszkodott, de erről majd később:-)

Az első „félidőben” annyi látszott, hogy a közvetlen vetélytársunknak van egy nagyon gyors futója, egy nagyjából mi szintünk, egy még valaki és egy lány (bár fordítva kellett volna talán felsorolnom őket). Bálint – köszönhetően a kevés edzéskilométerének – kezdett fáradni, de nála nem lehet tudni, mi az ami már elegendő. Azt beszéltük meg, hogy míg ő próbál 4 köröket teljesíteni, mi majd kicsit többet, hogy érdemben tudjon regenerálódni. Ez bejött, hisz „nem szállt el” a nap végére sem. Ennyi kilométerrel, mint ami neki van, nem tudom én meddig lettem volna hadrafogható...

Magamról: valamiért minden egyes futásom egyre gyorsabbra sikeredett, és köszönhetően (legalábbis én ebben hiszek) a közbeeső nyújtásoknak, no meg remélhetőleg edzettségemnek, nem éreztem különösebb fáradtságot a lábaimban. Aztán a 8. óra után (igaz, ekkor már jelentős előnyre tettünk szert), meghúztam egy szénsavas ízesített vizet, aminek következtében annyira komolyan elkezdett futás közben szúrni a gyomrom, hogy kis híján idő előtt leváltattam magam. Szerencsére ez két kör után elmúlt, ám a következő futáskor ismét előjött. Így ezek a tempók (3:55) már nem sikerültek annyira.



Ebben az időszakban annak is örültem, hogy nem kellett kiállnom... Ekkor már a pihenők sem teltek békében, hisz a Sólyom vagy pálinkát akart belénk tölteni, vagy arról sápitozott, hogy szegénynek milyen nehéz mindig újra elindulnia, pont mint egy 35 éves öregember. Lassult is már némileg, de ez nála a korral jár:-) Ha belegondolok, hogy jövőre én is ilyen leszek?:-)

Nekem pedig a jobb lábszáram fájdogált végig pihenés közben, de ez is elmúlt terhelésre. Végül csapatszinten is lelassultunk 4 perc/kilométer alá, de igazán nem szégyenkezhetünk a 178.3km-es végeredményükkel, így is 10 km-rel a mezőny előtt maradtunk. A többiek is remekül teljesítettek, öröm volt találkozni a körök alatt mindenkivel, sokan még a 10. órájuk után is jobban tudtak bíztatni, mint én őket, akik pedig többszörösét futották az mienkének!

Eredmények
Beteszem azért én is az összesítésünket:
Korpa 45.35 km 2:57:00 átlagkm: 3:54
Sólyom 44.29 km 3:01:36 átlagkm: 4:06
Bálint 41.20 km 2:56:59 átlagkm: 4:18
Roli 47.46 km 3:04:25 átlagkm: 3:53

5 megjegyzés:

Roland írta...

Asinak volt egy megjegyzése még a verseny alatt, miszerint "szerencsénk" van, hogy Bálint nem edz komolyan, mert lenne egy nagyon veszélyes ellenfelünk. Teljesen egyet is értek vele! Persze én egyáltalán nem bánnám, ha így lenne!

Asi írta...

Ez így van. Most, hogy a Korpa is feltette az adatokat elég érdekes látvánt nyójt, hogy a Bálint 4:18-as átlaggal teljesített a megtett kilométereit. Mi lenne, hogyha nem csak a busz után futna, illetve megháromszorozná a havi kilométereit.

Névtelen írta...

Gratulálok,

ezek szerint megvan az első 3 órán belüli maratonod :)

regional assistant logistic manager

Sólyom írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Sólyom írta...

A szilvapálinka Varga Endre barátomé volt. Akinek megígértem, a verseny előtt, hogy az utolsó futásom után megkostolom. Nagyon finom volt.
És 37 !!!
:)