2011. szeptember 17., szombat

Nagykanizsa félmaraton 2011-09-17

Bár tavaly sikerült megnyerni ezt a versenyt, ismerve az idei mezőnyt, már nem tűnt ennyire egyértelműnek a helyzet. Eljött a Sipos Csaba, Gadányi Bálint és Roland is, ezek közül bárki nyerhetett volna, persze főleg előbbi, aki ha végig bírja, tud 1:16 körüli időt is 21.1km-en. ...és ennek megfelelően is kezdődött a futás: Csaba és Bálint hamar ellépett, mi a Rolival megfontoltan maradtunk le folyamatosan.

De egy pillanatra vissza a felkészüléshez. Nem panaszkodhatok: a sérülés elkerült és ha azt nem számítjuk, hogy sokszor kánikulában kellett edzeni, (hisz az mindenkit érintett), kifejezetten optimálisnak mondhatom a nyaram ilyen szempontból. Sőt, 2000km-t még a bringába is sikerült tolnom. Ezen a héten nyaraltam, de azért reggelente egy erdei salakos pályán jól megfuttattam magam. Igaz a legkeményebb edzés közben a lelkes takarítónénik elöntözgették a Gatorademet, mert szemétnek nézték... ’Sorry’, mondták is tört angolsággal és ezzel le is tudták az aznapi szemétszedő körútjukat. Ez akkor és ott nem volt annyira jó poén 25 kifejezetten kemény kilométer után...

Na de ott tartottunk, hogy már az elején komoly hátrányba kerültem. Ez konkrétan jó 250 métert jelentett, de amikor a Csaba ritmust váltott, hozzá képest volt már az 400 is. 5km után viszont egyre közelítettem legalább a Bálintot, Roli léptei mögülem ezzel egyidőben pedig megszűnőben voltak. A kanizsai Vajda Anitát, akit épp elkerültünk, (váltót futott 50-en) megkérdeztem, hogy mennyire látta elgyötörtnek a Bálint arcát, hát, nem sok jóval kecsegtetett...

Aztán láss csodát, a fordító után mégiscsak utolértem őt (itt Roli 400 méterrel volt mögöttünk), aztán már együtt haladtunk egymás mellett, amit nagyon nem tudok elviselni idegileg. Láttam rajta, hogy ott tudna hagyni (ezt később mondta is), de csak-csak szivózott velem, hisz jól tudta, hogy az ilyet ki nem állhatom:)

De ekkor megtörtént a második „csoda”: egyszer csak azt vettük észre, hogy az élen teljesen megzuhant emberünk, így pár percre rá már ott is hagytuk, hogy aztán az első két helyen találjuk magunkat.




A 16km nél lévő frissítőnél Bálint egy pillanatra megállt és mivel én nem szoktam, nyertem olyan 10 métert, amit nem volt képes már behozni valamiért (állítása szerint nem volt benne annyi küzdeni akarás), pedig állítom, ha tovább forszírozza azt, hogy mellém szegődik, előbb-utóbb én adom fel :)

Aztán az utolsó pár kilcsi már nagyon fájt nekem is az egyre inkább erősödő melegben, végül nem túl acélos 1:22:33-mal, kb. 2 perccel nyertem, majd még ugyanennyivel Roli előtt, így ketten is a dobogóra állhattunk a ZASZ-ból.



A négy részre osztott tempó (pulzus) adataim:
3:52 (164), 3:51 (170), 3:58 (171), 3:58 (175),

Gratulálok mindenkinek, különösen az 50-eseknek (Andi első hely, Rudy), de a többiek is kitettek magukért (Timi 10km, Ági félmaraton első hely, Asi, D.Attila, S. Attila, Járfás Gyula, mind félmaraton).




Jövő héten a tekenyei szőlőhegyi 15km következik, ahol Roli lesz a favorit az emelkedők miatt, de azért nem adom ingyen a bőröm, addig még leadok jópár kilót :)

Oli, igaz a nevezés drágább volt mint szokott, de úgy tudjuk a leginkább pozitívvá tenni a pénzügyi mérleget, hogy elhozzuk a nyeremények jó részét (elég gazdag volt a felhozatal), ami sikerült ezúttal négyünknek is.






2 megjegyzés:

Olivér írta...

Gratulálok! Jó lenne, ha jövöre én is a te megoldásodat tudnám követni, és "vissznyernék" vmit a nevezési díjból. Ezért viszont keményen kell dolgozni, amit ti megtettetek. Ügyesek vagytok, hajrá!!

csika írta...

Ezúton is gratulálok!