2011. szeptember 25., vasárnap

Tekenye, Szőlőhegyi futóverseny 14.2km 2011-09-25

Nem túlzok, ha azt állítom, hogy elcsalom a dombos edzéseket. Vagy kerülöm, azért így egy fokkal jobban hangzik. Futásaim során a Bartók Béla út magasságáig szoktam eljutni, ami annak a fényében igazán szégyen és gyalázat, hogy Csácsból szinte adja magát a sok felfelé... Ennek ellenére bevállaltam ezt a versenyt, nem lett volna fair csak azért nem indulnom, mert rosszabbak az esélyeim. 1.5, 6 és 9.5 km-nél akadt egy-egy kaptató az útvonalban, ami összesen 234 méter szintkülönbségű mászást jelentett.


A héten akadt némi torokfájásom és időközben náthás is lettem, de reméltem, ez nem jelent majd hátrányt.
Az előzetes nevezések alapján borítékolható volt, hogy a Roli és a Sólyom mellett a szintén tájfutó Scultéty Márton lehet még nagy ellenfél, ami végül így is lett, de nem volt azért ennyire egyszerű a helyzet.


Az elején máris ellépett egy 24 éves tapolcai futó (korábban triatlonozott, majd nemrég kezdett el újra futni), alapos fejtörést okozva nekünk. Aztán mivel nem bízott az útvonaljelzések korrektségében, egyszer csak bevárt minket a domb aljában. Innen 5-en haladtunk fej-fej mellett a második emelkedőig, ahol aztán elkezdett lemaradozni az egyébként jó mozgású srác. Gondoltam, az erős kezdés betett neki, így járt.


A tetőre a két tájfutóval értem fel, de lefelé és a harmadik hegy aljáig tartó síkon már megnyomtam kissé a tempót, hogy legyen némi előnyöm a legkeményebb kaptatóra: végül kb.40 métert nyertem a Sólyom és még ugyanennyit a Marcival szemben, Rolit viszont nem láttam, amire előzetesen nem számítottam.


Szerettem volna a felfelén nem meghalni, ám ez sajnos nem szeret-nem szeret kérdése :) Sólyom csak nem szakadt le a hegytetőig, de a célig már a lejtőkön és a síkon el tudtam valamelyest lépni tőle, de így is percen belül maradt, nagyon szépen teljesített.
Roli érkezett harmadiknak (ő is csak éppen maradt percen kívül) az erejével elkészülő Marci és a tapolcai spori előtt.




Később megtudtam, hogy Roli és a srác hasmars miatt maradtak el, sőt, utóbbi már nem is tudta összeszedni magát, pedig rá úgy gondoltam, mint potenciális végső győztesre. Persze nem bántam, hogy másképp alakult, de így maradt bennem kis hiányérzet, hogy mi lett volna, ha éles a verseny az első helyért is.


Végül az időm 57’10” lett, ami 4’02”es átlagtempó, 166-os átlagpulzussal.


Az Irott kőn gondolkodom ezúttal, bár tény, hogy ott már tényleg nem leszek esélyes, de nem igazán bánom.


Timi(6km) és Kriszta(14km) is megszerezte a korosztályos első helyet, Bandi(14km) pedig ezüstöt vihetett haza a Fehér Feri előtt korcsoportjában.

Gratulálok mindenkinek!








röviden:


57'10" Korpa


57'59" Sólyom


58'28" Roli


59'10" Scultéty Márton


1h01'24" Gajdics Péter

1 megjegyzés:

Roland írta...

Gratulálok az újabb győzelemhez, ez azért már nem lehet véletlen!
Majd én is írok beszámolót a saját versenyemről, mindenesetre jó látni a tiszta ZASZ dobogót, pedig erős ellenfelekkel kellett megküzdenünk :)