2008. április 28., hétfő

Nagykanizsa-Zalakaros 2008-04-27

Idén egyesületünk két férfiváltóval és ugyanennyi egyéni versenyzővel képviseltette magát a Nagykanizsa-Zalakaros futóversenyen, így a tavalyi, elmondások szerint nem csekély létszámtól jócskán elmaradva lett képviselve az Aszfaltszaggatós vonulat.
Az időjárás ideális jellegét a megélénkülő szél sem tudta igazán kimozdítani, főleg annak tükrében, hogy előző nap zivatarszerű égzengés rázta meg a környéket. A nevezés és rajtszámfelvétel a buszállomás árnyékában rendben lezajlott, viszont a váltóhelyek autós megközelítése (7 és 13km magasságában) csak sokadik próbálkozásra sikerült, köszönhetően annak, hogy nem vettük igénybe a 'céges' busz hivatásos soförjének nevezési díjban már megfizetett szolgáltatásait és hogy megbízható(nak hitt) térképolvasóink végtelenül gyenge napot fogtak ki:-)

Egyéniben Ági és Sergyán Gábor vette fel a messze nem reménytelen küzdelmet a 20km-es dimbes-dombos útvonallal, míg az egyes váltó Roli-Olivér-Korpa, a kettes Horváth Peti2-Zsolt-Asi összetételben riogatta az ellenfeleket.
Megdöbbenve vettük észre, hogy néhány csapat elképzeléseinkkel ellentétben mérsékelten riadtan indult meg a rajtból kilőve, de tartva az előre meghatározott iramokat, mindkét váltó és az egyéni indulóink is nagyon szépen teljesítve letudták a közel félmaratoni távot. Asitól tudom, hogy a túlzottan erős kezdéséből adódó kiszáradása nyomán jelentős deficittel zártak az útjába eső frissitőállomások, de egy útszéli tölgyes is kárát látta kissé széteső emésztésének:-)

A befutó után a termálfalu ingyér' fogadta megfáradt szervezetünket, ám a közel 40 fokos gyógyvíz azt a maradék energiát is kiszívta belőlünk, amit az autókig ránk váró gyalogútra tartogattunk.

Az eredményhírdetés a Kanizsai Napok rendezvénysorozat keretein belül került megrendezésre, de nagy bánatunkra nem zártak ki előlünk szabálytalan váltás miatt senkit. (Pedig esküszöm, a többiek a csapi dombtető előtt elváltottak már:-) )

Az eredmények azt tükrözik, hogy tavaly erősebb mezőny gyűlt össze, mégis az Ági és az egyes váltó bronzérme jól fog festeni az egyesület képzeletbeli dicsőségfalán, de a Gábor abszolút hatodik helye és a kettes váltó teljesítménye is nagyon szép tett volt a síknak erős jóindulattal sem nevezhető útvonal fényében.

A fotók Asi színpadközeli produkciójának eredményei, a meghatódottságtól megremegő kezeit a képek minősége jogosan sínylette meg:-)






korpa

Nincsenek megjegyzések: