2011. június 5., vasárnap

Keszthelyi Kilométerek maraton (DNF) 2011-06-05

Sajnos ez nagyon nem jött össze, de nem is ez a baj, hanem az, hogy a meleget leszámítva fogalmam sincs a miértről. De talán éppen, hogy a melegnek nem szabadott volna betennie a kaput.

Reggel induláskor elszakadt az mp3 lejátszóm nyakbaakasztója – na nem, nyilván nem erre fogom, legfeljebb rossz ómenként lehet értékelni. Azért megoldottam.
A múlt héten még mindig 115-öt, a héten a versenyig majdnem 60 km-t futottam, ez bár nem kevés, nem hiszem, hogy túlzott terhelést jelentett volna.
A jobb alsó hatos fogam még most is be van gyulladva, ám ez nem adhatott közvetlen okot, arra, ami történt.

itt még elől



Akkor a versenyről is: a WC-n tömött sorban álltak a bebocsátásra várók, úgy értem, nagyvécézni kívánók még 8(!) perccel a rajt előtt is, néhányan gyorsasági világrekordkísérlet után lehettek csak képesek a rajthoz érni, ezt garantálom. Szerencsére nekem nem voltak ilyen gondjaim, teljes nyugalomban álltam rajthoz most is.

Az első körben jól esett a futás, ezt is terveztem, essen jól, mit érdekel, milyen gyors lesz (4:13 körül volt az átlag). Több maratonistára is felértem, sőt, végül már a dobogó közelében haladtunk a kanizsai Gadányi Bálinttal. Nem szeretem, ha mellettem halad valaki, így a kör végén, el is engedtem némileg. Hát hogy most akarattal tettem, vagy inkább lassultam már magamtól is, azt nem tudnám megmondani.




oszt' meg leszakadok mingyá'


Lényeg, hogy egyre cudarabbul esett már a futás, a nagy hőség pedig fejbe vágott rendesen. Ekkor már mentálisan nagyon gyenge voltam, csak arra tudtam gondolni, hogy a 2. kör végén kiállok. Kissé kiszáradtam, némileg eléheztem, de valahogy még a gélt sem kívánta a szervezetem.

Félmaratonhoz éppen 1:30-kor értem, meg még akadt kicsit több mint 1 km-em a kör végéig és kiszálltam.

A Bálint nagyon szívósan küzdve éppen kicsúszott a 3 órából (12mp!), emberfelettit nyújtott, gratulálok neki, remek eredményt ért el!

Persze lefuthattam volna a maradék 20-ast nagyon lassan, sőt talán le is kellett volna futnom, nem tudom. Rosszabb ennél az, hogy felkészültnek éreztem magam nemcsak a távhoz, de még a hőséghez is.

Talán a rápihenés heteinek kellene valóban pihenéssé válnia, heti össz. 60-70km-rel, pár gyorsító munkával. Mert melegebben és hosszabbat futni már nem lehet...

Azt gondolom, az ulrabalaton váltón bevállalom az Nemesgulács-Berény távot (39.7km), mert nem tudom elhinni, hogy ne lennék kész egy ilyen távra nyári melegben is.

Majd meglátjuk. De ez most DNF – ez azért elég rosszul hangzik, valljuk be:)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bocsánatot szeretnék kérni ha bezavartam a melletted való futással. Köszönetet szeretnék mondani hogy átsegítettél a holtponton a frissitőddel. Ma rossz napod volt nem mindig tökéletes minden legközelebb menni fog futottad már 3alatt :D Sok sikert az UB-n :)

Sólyom írta...

Én tudom a megoldást. ;))

"Nem szeretem, ha mellettem halad valaki, így a kör végén, el is engedtem némileg."

Legközelebb ne engedd el, hanem előzd meg! ;))))))))))

Iljusin írta...

Nem az előtte heteddel, és főleg nem a felkészültségeddel volt gond! Keszthelyen meghaltunk mind! Ha úgy gondoltad nincs értelme végig szenvedni azt a 20 kilit, azt mondom jól tetted. Amit érzel ez miatt lehet jbb mint amit Én éreztem a csalódottság miatt, hogy kb. 15 perccel rosszabbat futottam mint amit tudok:-(
Ilyennek is kell lennie....:-) Hajrá az UB-n!!!!

csika írta...

Korpa, Iljusinnak igaza van ... Keszthelyen mindenki kivolt abban a hőségben. Bár én csak felkészülési versenynek szántam, nem is mentem gyorsan, de másfél kör után nekem is végem volt.Nagyon szenvedve, de azért beértem, de pontosan én sem tudom megmondani, hol ronthattam el ... talán valóban a meleg ...