2009. május 18., hétfő

OTP maraton staféta Szombathely 2009-05-17

(megjegyzés: biztosan nagyon unalmas, hogy ismét én írok a blogra, ám most kifejezetten megkértek a csapattársak, hogy tegyek róla, maradjon írásos bizonyítéka a vasárnapi ámokfutásunknak)

Ugyan elméletileg Bálint lakhelyén rendezték a versenyt, mégis előző éjszakai dorbézolásának következtében kissé lekéste a főtéri találkozót. Saját állítása szerint hajnalig egy portfólió beadásán dolgozott, stabilan mellénéző tekintete azonban másról árulkodott:-))

A váltási sorrend Hegyi Peti-Roli-Korpa-Bálint variációban került megfogalmazásra. Úgy kalkuláltunk, hogy hozzávetőlegesen azonos sebességre leszünk képesek a 2100m-es résztávokon (5sorozat*4futó*2,1km adta ki a maratont hivatalosan); az egyetlen kikötés Roli részéről futott be, miszerint nem szeretne befutó ember lenni előző napi félmaratoni futása okán. Bár nem kívánságműsor, de ez egyszer egyhangúan megszavaztuk érdekében az utólag indokolatlannak minősített kérését:-)

A jól hangzó 69-es rajtszámot fogtuk ki, így a hölgynézők felől sejtelmes kacsintásokat fogadhattunk. (ez nem igaz) :-)

Peti kezdett a részünkről, ám kissé bentragadt a rajtnál. Visszafogott tempójával kétszámjegyű helyezéssel örvendeztette meg a csapatot, érkezésekor nem is adtunk át neki hirtelen teljesítményarányos pluszjuttatást:-) A lényeg mégiscsak az volt, hogy a végére is maradjon majd jócskán szufla és egyenletes időket tudjunk futni mindannyian.



Roli borzalmasan bekezdett és 6 29-es idejével szépen fel is hozta a csapatot a közvetlen élmezőny mögé. Az már ekkor látszott, hogy a tavalyi győztes magyar és a fiatal román egységet nehéz lesz megfogni, viszont a szlovák testvérváros, Trnava kvartettjével harcban lehetünk akár a dobogóért is. Ez azért is nagy szó, mert Asival történt múlt heti egyeztetésemkor a tavalyi eredményekből kiindulva ő is kevés esélyt látott erre.

Én következtem egy 6 33-as körrel, mit ne mondjak, éreztem már jobban is magam, de menni kellett előre, hogy továbbra is tudjuk folytatni a felfelé zárkózást. Talán ekkor már a negyedik helyen állhattunk, de a nagy tömegben nehezen lehetett követni a váltások sorrendjét.

Bálint edzéshiánya és térdproblémái miatt tartott kicsit a versenytől, így nagy félelmében meg is futotta Roli első idejét, de szükség is volt rá, hisz az ő szlovák embere tűnt a legfürgébbnek mindegyik közül.

A következő 3 sorozat azonos koreográfia szerint zajlott: Peti és Roli hozott az emberein, engem és Bálintot pedig hátbacsaptak, majd elkerültek a felvidékről érkezett sporttársak.

A fenti forgatókönyv nyomán sajnos a negyedik etap után elúszott a dobogó, miután több mint egy perccel megléptek előlünk igen tisztelt északi szomszédaink, így más nem is maradhatott hátra, mint sportszerűen gratuláltunk nekik és Bálinttal kéz a kézben mosolyogva befutottunk 2h15m33s-es idővel a célba.



Íme, az ínyenceknek beteszem a Roli által rögzített részidőket. GPS mérés szerint 2030m-t tett ki egy kör, melyben a Főtér 2*250m-es távja jelentette a szinteltérést az egyébként teljesen sík pályán, amelyben azonban 6 derékszögű kanyar is lassította a futókat.

____Peti 7:10 6:51 6:50 6:50 6:50 (átlag: 6:54) (átlagtempó: 3:24) ____Roli 6:29 6:17 6:32 6:44 6:36 (átlag: 6:32) (átlagtempó: 3:13) ____Korpa 6:33 6:44 6:39 6:43 6:52 (átlag: 6:42) (átlagtempó: 3:18) ____Bálint 6:29 6:59 7:00 7:11 7:06 (átlag: 6:57) (átlagtempó: 3:25)

Egy dolog vígasztalhat csak bennünket, hogy a szlovákok hiába vertek meg minket és nyerték el a bronz mellé a 20e ft-os pénzdíjat is, otthon jóval kevesebb EUR-t kapnak érte, mint kaptak volna tavaly ilyenkor, egyszóval: a legszebb öröm a káröröm, minek léptek be az eurozónába, de most nem?:-)
Mielőtt elfelejteném, köszönjük a Janitól kapott bíztató szavakat (idézem egy verseny közben elejtett nyilatkozatát: "Szánalmasak vagytok, ha lemaradtok a dobogóról, akkor én olyat írok a blogba, hogy azt megkeserülitek" :-)) ), segítségével addig olyan mélyen szunnyadó energiák szabadultak fel mindannyiunkban ("Kapjuk el és verjük meg!":-) ), amit azóta is szégyenlünk... (...mármint hogy végül nem vezettük le rajta őket:-) ).

Végezetül hadd jegyezzem meg, hogy úgy láttuk, maradt még pár perc a csapatban: Roli előző nap félmaratonon vitézkedett (meg is lehet nézni feljebb vékonyka időeredményeit:-) ), Peti leginkább termefocin edzette magát ,bár azt éjjel-nappal űzte, Bálint pedig sérülése miatt nem tudott felkészülni optimálisan, én pedig... mivel valamit illene magamra is kitalálni, azt mondom, hogy csütörtökön megnyertük a zegi feszti-váltót és 100km-t futottam a héten, ami miatt nem állítható, hogy rápihentem az eseményre. (ez szánalmas lett, de az igazság még inkább az: valójában hólyagosra dolgoztam a tenyerem az előző napi sövénynyírásban, ezért nem volt több a lábaimban ezen a napon:-) )

korpa

Nincsenek megjegyzések: