2011. november 13., vasárnap

Sárvár Fürdő Félmaraton

Az elmúlt néhány hetem úgy alakult, hogy majdnem minden hétvége versennyel vagy hosszú futással telt. Mivel mindkét klasszikus számban eddig megfutottam, amit szerettem volna és ezzel új PB-k születtek, a sárvári versenyre különösebb elvárás nélkül érkeztem. Nem tudtam megbecsülni, hogy a múlt heti maraton mennyire fogja befolyásolni a teljesítményemet, bár az bizakodásra adott okot, hogy az eheti 2 edzés izomlázmentesen és jólesően ment.

Nem is nagyon gondolkodtam azon, hogy milyen időt fogok futni. Bár az eszembe jutott, hogy tavaly is itt javítottam tavasszal és ez egy gyors pálya.

A rajtnál igyekeztem előre állni, hogy ne kelljen túl sok embert kerülgetni. Gyorsan kezdtem, a 2. boly után futottunk néhányan egymástól kisebb távolságokra. Bálint ért mellém még az elején, aztán meglepve láttam, hogy nem lép el tőlem. A 4 perc alatti első három-négy kilométer ijesztően hatott az órámra pillantva, bár nem esett rosszul. Eszembe jutott, hogy a 100 km-es váltókor ez csúnyán megbosszulta magát, de az ellenfelek húztak magukkal. A mi mezőnyünk nem volt olyan eseménydús és izgalmas, mint Korpáéké. 7 km-nél ment el mellettünk egy fiatalabb srác, egyébként egy somlói sólyommal futottunk végig együtt, az össztáv alatt végül 100 m-t kaptam tőle.

Az emelkedő tisztázta nálunk is az erőviszonyokat. Bár engem is nagyon megfogott( 4:10-es addigi átlagtempót 4:16-ra emelte), két vetélytársam mellett is el tudtam lépni. A többiek talán megfáradt váltósok lehettek. Egyikük Pongrácz Attila volt, akitől Bagodban még kikaptam, másik (Szakos Peti) elhagyásával 1 helyet ugrottam a korcsoportban is. Ezzel viszont üldözötté váltam és jól éreztem hogy nem lassulhatok, mert a végén 40 másodperccel kapott csak ki. A végét ennek megfelelően nehézzé tettem magam számára, még sok előttem levőt láttam, de már csak messziről. Közben még Bálint, mint ismerten jó hajrás ellépett még mellettem. Az utolsó km-t végigerőltetve, 1:28.37-tel értem célba. (abszolút 21. és korcsoportos 8.)


Korpa után szabadon még néhány gondolat számvetésképpen. Az idén a nyári maraton után csak ősszel kezdtem versenyezni, a bagodi versenyig nem futottam félmaratont. A formám is őszre állt össze, az elért eredmények számomra így is meglepően jók lettek. Talán most érett be a sok eddig lefutott kilométer és a rövid versenyek (Tekenye, Hosszúpereszteg) a gyorsító edzésekkel együtt adtak egy kis sebességet. A jövőt tekintve magam részéről is maratonban látok kisebb-nagyobb potenciált, félmaratonnál már minden percért keményen meg kell(ene) dolgoznom. ( Bár 1:41 után is ezt gondoltam 2 éve :-))

5 megjegyzés:

Rudi írta...

Gratulálok Bandi! Most már örülök, hogy inkább kerékpáron pihentettem a futó izmaimat, mint hogy a hátadat bámuljam egy félmaratoni versenyen. :))

korpa írta...

Bravó Bandi, egyértelmű bizonyíték rá, hogy a szorgalom mindig kifizetődik, de a Kriszta ideje mellett sem szabad azért szó nélkül elmenni!

Asi írta...

Gratulálok Kriszta és Bandi :)

Roland írta...

Bandi!
Bagodban után mondtam, hogy ha így folytatod, lassan kezdhetek aggódni, ha kifogok egy gyengébb napot. És azt is mondtam, hogy hamarosan 1:30-on belül fogsz futni :)
Gratulálok, Krisztának is!
Roli

Névtelen írta...

Lehet h én vtam az a fiatalabb:D
Grat az eredményedhez!
Énis írnék élménybeszámolót csak nem emlékszem ennyire pontosan az eseményekre....:/