2009. december 7., hétfő

IV. Mikulás Mountain Man

Mielőtt elkezdeném, ajánlom a bejegyzés teljes címét:
IV. Mikulás Mountain Man, futótúra a Kanizsa és Egerszeg barátság jegyében - avagy Szittár Rudi javasolt egy címet, Olivér pedig írt egy blogbejegyzést

Vasárnap, december 6-án sokan indultunk egy hosszú edzésre, talán ezért is van ilyen sok szó ebben a hosszú címben. Node komolyra fordítva a szót: az előző évekhez hasonlóan idén is meglátogattak minket a Kanizsai Futóklub színeiben induló barátaink, hogy kellemes, beszélgetős tempóban lefussák a Mountain Man Marathon-t, készülve ezzel a szilveszteri kihívásokra. Az útvonal egyik nagy előnye, hogy több helyen is „ki lehet szállni“, így mindenki edzésterv és ízlés szerint választhatott a távok közül.

A vasárnapi közös edzés találkozója tehát a rekortán pálya helyett a Deák Ferenc Szakközépiskola előtti parkolóban volt. A rajtnál ugyan személyesen is megjelent a Mikulás, a kanizsai mikuláscsomagokat mégis Lubics Szilvitől kaptuk meg. Nagyon szépen köszönjük, úgy tűnik jó gyerekek voltunk! ;-)

Hasonló meglepetést okozott számunkra a létszám is! Dél-Zalát és Keszthelyt Lubics Szilvi, Vajda Anita, Sznopek Józsi, Szabó Béla és Lubics Gyuri képviselték. Az Aszfaltszaggatók részéről Viki, Évi, Gábor, Rudi, Endre, Keszi, Jani, Sólyom, Korpa, Roli, Peti2 és jómagam vettünk részt. De még mindig nincs vége! Viki két kollegájának is szólt és nem hiányzott Binder Tomi és Keszei Bandi sem. Ráadásként Horváth Peti1 egy Jánka-hegyi fotós szerepét vállalta, amivel ugyancsak örömet szerzett nekünk. Remélem nem felejtettem el senkit!

Az időjárásról annyit kell elmondani, hogy bár picit ködös és hűvös volt, de futáshoz abszolút alkalmas. Az utak szárazak és jól járhatóak voltak. Kitűnő hangulatban, sok-sok beszélgetés mellett teljesítette tehát mindenki a maga távját. Néhányan a 10, többen a 24 km mellett döntöttek, Évi pedig egy fiatalemberrel a csácsi részre csatlakozott hozzánk, miután Bozsokon finom teával frissítettek minket. Természetesen volt egy nagyon kemény csapat is (Szilvi, Józsi, Béla, Gábor, Endre, Sólyom, Roli) akik az egész maratont teljesítették. Én hasonlóan a tavalyi évhez jól megvoltam a Gógánhegy nélkül is! Sőt, idén nem futottam el a Kiskondásig sem, hogy ezt eldöntsem. Amint elértünk a Hock János úthoz, én balra kanyarodtam és így 36 km-esre sikeredett a kör. Az átlagtempó pont 6 perces lett, viszont csak akkor állítottam meg az órát, amikor tényleg nem haladtam semmit, tehát a futás mellett a sétáknál is ment. Frissítésként kettő körtés Vita Tigrist vittem magammal, amit el is fogyasztottam és persze nagyon jól esett Éviék teája is.

Zárásként csak annyit szeretnék leírni, hogy nagyon tetszett ez az edzés és kérem ne haragudjon senki, ha valamit kihagytam vagy ha valamit nem tudtam jól átadni! Vészhelyzetben várom az emaileket! :-)

5 megjegyzés:

Roland írta...

Olivér,
igazán köszönjük, nagyon kellemes futás volt minden résztvevőnek, és az írásoddal egy kis emlék is marad róla az utókornak! :)
A fiatalembert Papp Jácintnak hívják, csak hogy teljes legyen a névsor..
Roli

Rudi írta...

Köszi Olivér, hogy megírtad az összefoglalót.
Élveztem ezt a futást, mint ahogy mindig is élvezem ha több társsal futhatok együtt nem versenyzési célból, just for fun. Jó a ZASZ, és egyre jobb lesz. :)

Sólyom írta...

Hajrá ZASZ!
Hajrá Kanizsa!

Névtelen írta...

Sziasztok!
Köszönöm a beszámolót! Én is nagyon kellemesen éreztem magam ezen a klasz pályán, s szerencsés vagyok,hogy ismerhetlek Titeket, s remélem a következő évben is Veletek tarthatok. Igazán felüdülés volt ez a nap, s közben elfeledtük a mindennapokat
Jó volt!
Találkozunk Szilveszterkor!
Józsi Kanizsáról

Olivér írta...

Kedves kommentelök, én meg a megjegyzéseket köszönöm! Papp Jácint nevét meg próbálom jegyezni, talán már sikerült is;-)
Hajrá Kanizsa, hajrá ZASZ!